Alle informatie voor ouders

Wij zorgen tijdens de ponykampen goed voor uw kind(eren)

We begrijpen dat het best spannend is om uw kind een week aan iemand anders toe te vertrouwen. Wij doen er alles aan om de kinderen een onvergetelijke week te bezorgen, maar we zorgen er ook voor dat alles veilig verloopt.

Manege de Zwaanhoek aangesloten bij Stichting Veiligheidsmaneges

Manege de Zwaanhoek is aangesloten bij de stichting Veiligheidsmaneges. Het is verplicht om met veiligheidscap te rijden, er is uitsluitend gediplomeerde instructie en de paarden en pony’s zijn allemaal vakkundig ingereden. De paarden en pony's zijn gewend om buiten te rijden zowel op het Zeeuwse strand als door het prachtige bos. Doordat ieder kind een ander niveau van rijvaardigheid heeft, wordt er iedere dag bij de verdeling van de paarden opgelet dat ieder kind een geschikte pony heeft.

Alle activiteiten gebeuren altijd onder begeleiding.

Voor de veiligheid en het plezier van de kinderen zijn de groepen tijdens de ponykampen niet te groot, ongeveer 17 kinderen. Om ervoor te zorgen dat juist de leiding ten alle tijde op de hoogte is van de gemoedstoestand van uw kind is een mobiele telefoon niet op alle momenten toegestaan. Telefoons zijn toegestaan, behalve tijdens het paardrijden en het eten.

U kunt uw kind altijd telefonisch bereiken door naar Manege de Zwaanhoek te bellen rond etenstijd. En u kunt altijd bellen zowel naar uw kind, als naar ons, om te vragen hoe het gaat.

Faciliteiten op Manege de Zwaanhoek

Tijdens de ponykampen wordt er geslapen in de slaapzaal boven de kantine. Daar is een slaapkamer waar de leiding slaapt, dus ook 's nachts zijn de kinderen nooit alleen. Hoe laat de kinderen naar bed gaan hangt af van de leeftijd van de kinderen

Bij de slaapzaal zijn ook de douches en wc’s aanwezig. Alle faciliteiten zijn goedgekeurd door de brandpreventie. Er is een kluis aanwezig voor het bewaren van eventuele kostbaarheden zoals mobiele telefoons en portemonnees.

Leiding tijdens de ponykampen op Manege de Zwaanhoek

De leiding bestaat uit gediplomeerde instructeurs. De leiding heeft veel ervaring en is gediplomeerd in zowel het werken met paarden, als met kinderen. Naast de leiding is er altijd extra hulp aanwezig voor bijvoorbeeld het helpen opzadelen van de paarden en begeleiden van andere activiteiten.

De kosten van een ponykamp, 15+ ponykamp en het smurfenkamp

De kosten bedragen € 380,00 per week, voor de 15+ week bedragen de kosten €395,00 per week. Na inschrijving verwachten wij een aanbetaling. Smurfenkamp is voor de kinderen van 6 t/m 10 jaar, de kosten zijn €195,00. De smurfenweek is van maandag tot en met donderdag, de kinderen slapen thuis.

Kosten ponykamp 2018
kamp korting geld tot met korting zonder korting
smurfenkamp  korting tot 1 maart 2018 €185,00 €195,00
zomer ponykamp korting tot 1 januari 2018 €370,00 €380,00
15+ ponykamp korting tot 1 januari 2018 €380,00 €395,00

Het meebrengen van een eigen paard of pony naar Zeeland

Meebrengen van een eigen paard of pony is mogelijk, mits er in de gewenste periode een box beschikbaar is. De kosten voor een box bedragen € 95,00 per week, volpension. Voor onze Belgische deelnemers zijn wij bereid het formulier van de Ziekenkas te ondertekenen.

Wij adviseren een reis- en annuleringsverzekering.

Aan bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend.