Wedstrijden op Manege de Zwaanhoek

Geef jezelf op voor een van onze wedstrijden

De dressuurwedstrijden die wij organiseren op de manege zijn voor iedereen, zelfs als je nog niet alleen durft te rijden. In de klasse A starten de beginners, in de klasse G rijden alle gevorderde meiden. Onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, hopen we dat iedereen plezier heeft aan het rijden van een wedstrijdje, de proefjes worden geoefend tijdens de lessen.

Er zijn ook springwedstrijden, daar kan iedereen aan meedoen die springlessen volgt. De springwedstrijd wordt beoordeeld op stijl en strafpunten, in de volgende klasse komt snelheid daar in de barrage ook bij kijken.

De wedstrijden 

Aan het einde van de reeks wedstrijden wordt er een dressuur en een springkampioen bekend gemaakt. De laatste, tevens ook de eerste wedstrijd van de competitie is de grote wedstrijddag. De grote wedstrijddag heeft ook een eigen kampioen, de gene die op deze dag de beste prestatie heeft geleverd in de dressuur en het springen. Tijdens de wedstrijden is de bar altijd open voor koffie, thee en fris. Natuurlijk kan je er ook wat te eten bestellen.

Belangrijk voor de deelnemers:

  • Een wedstrijd tenue is niet verplicht, het staat natuurlijk wel netjes als je laarzen schoon zijn en je haar netjes in een vlecht zit.
  • Je pony mag je ook mooi maken, vergeet niet dat een netjes geborstelde pony er altijd bij hoort.
  • Inschrijfgeld kan betaald worden aan de bar. Er wordt van de deelnemers verwacht dat je minimaal 40 minuten voordat je moet rijden op de manege bent. Zo kun je je pony borstelen en op het gemakje klaarmaken. Want tijdnood veroorzaakt stress, dat zal zonde zijn, dit gaat ten koste van ieders plezier.
  • Het kan zo zijn dat je iets eerder moet starten omdat er onverwachts iemand is uitgevallen, vergeet dus niet tegen je supporters te zeggen dat ze iets eerder komen.

Data van de wedstrijden 

Wedstrijden 2018/2019 (onder voorbehoud)
zondag 9 september dressuur en springen ( past helaas niet in het programma) 
zondag  21 oktober dressuur en springen (inschrijven mogelijk)
zondag 18 november dressuur en springwedstrijd (optie)
zondag 20 januari dressuur en springen
zondag 10 maart dressuur en springen
zondag 14 april dressuur en springen
zondag 26 mei bonte middag
zaterdag ? juni grote wedstrijddag 2019

Startlijst van de wedstrijden

Inschrijven kan tot een week voor de wedstrijd, in de week voor de wedstrijd komt de startlijst online. Afmelden kan tot 24 uur voor de dag van aanvang. De avond voor de wedstrijd komt de definitieve startlijst online. 

Inschrijven dressuurwedstrijd 18 november Inschrijfformulier wedstrijddag zondag 18 november - 2018

Definitieve startlijst zondag 18 november 

proefjes

Hier kun je de juiste proefjes downloaden voor de wedstrijden op de manege.

proefje voor de wedstrijd van manege de Zwaanhoek klasse A